Advertisements

Word problem 2

Problem 2: If a person as an average spends monthly Rs 230 for first 8 months and for next 4 months spends as an average per month Rs 180 – and also takes a loan of Rs 164 during the year. What was the total income ?



(basic mathematics for general public)

Solution:

Here average expenditure for 8 months = 230 Rs

Average expenditure for 4 months = 180 Rs

Loan = 164 Rs

Average Income ?

We calculate from above data;

Total expenditure for 8 months = 8×230 = 1844/- Rs

Total Expenditure for 4 months = 4×180=720/-Rs

Total Expenditure for the Year = 1844+720= 2564/- Rs

Now use formula ;

Total Expenditure = Total Income + Loan

==> 2564=Total Income-164

so, Total Income = 2564-164 = 2400/-Rs

Monthly Income (Average) = Total Income / Months in a year

                                                                 =2400/12 = 200/-Rs

Watch Urdu Video for this problem here

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may submit a MCQ or maths problem with solution tips here in the comment box below! If you could not solve anyone, you may submit a MCQ or maths problem without solution as well. We will try our level best to solve it for you!

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All original content on these pages is fingerprinted and certified by Digiprove
Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert